We hebben kerstkriebels in ons buik...

Beste ouders

Samen met de kleuters versierden we de kerstboom in de klas. We telden af tot Kerstmis en staken iedere week één kaarsje meer aan in onze adventskrans. We hebben de kerststal waargenomen en het kerstverhaal gedramatiseerd.

De kleuters mochten zelf een kerstboom schilderen en prenten logisch rangschikken. Daarnaast versierden ze kleine kerstbomen en ‘schreven’ ze kerstkaarten. We hingen evenveel kerstballen in de boom zoals het aantal stippen op een dobbelsteen.

Vervolgens werkten we specifiek rond ‘licht en donker’. Hierbij hebben we verschillende lichtmaterialen waargenomen en het lied ‘Als de nacht valt’ aangeleerd. Er was ook een licht- en donkerhoek.

We oefenden ons Nieuwjaarsversje en knutselden een bijhorend attribuut. Daarnaast hebben we ook rond de verschillende vormen gewerkt. Ze mochten de vormen zoeken, samenleggen, omlijnen, …
De kleuters mochten knuffels verpakken voor ons kerstfeest. We speelden verschillende zintuigspelletjes, een gezelschapsspel rond Frozen en nog veel meer.

De afgelopen weken mochten we twee verjaardagen vieren.
Gelukkige verjaardag Wendy en juf Morgane.

Met vriendelijke groeten
Juf Kathy en juf Morgane